Stoppa rasism och homofobi

27 Jul

Två veckor efter årsdagen av Behring Breiviks terror och massaker i Norge ifjol vill rasister med liknande åsikter genomföra en marsch i Stockholm.
Det är English Defence League (EDL) som planerar en marsch den 4 augusti – samma dag som Prideparaden!
Den högerextremistiske massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik deltog själv i några av EDL:s första marscher i England 2009.
Deras gemensamma ideologi är att hata och föra krig mot islam och muslimer. EDL har även varnat för att liknande dåd som Breiviks kan ske i England.

EDL står för gatuvåld, som också har riktats mot fackföreningar. I november ifjol angrep de kontoret för Unite, Storbritanniens största fackförbund, i nordvästra England.
Under generalstrejken i England i november förra året utfärdade flera fackförbund varningar för att EDL skulle attackera strejkvakter.
EDL:s försök att få stöd bland hbt-personer genom att kritisera islamistiska homofober har misslyckats. Rasister och nazister har gång på gång angripit hbt-personer, senast på Pride i Uleåborg i Finland förra veckan.
Rasismens mål är att splittra arbetare och ungdomar, vilket gör det lättare för makthavare och kapitalister att genomföra attackerar på levnadsstandard och rättigheter.
I kampen mot privatiseringar och försämringar behövs istället gemensam kamp underifrån. Mot högerpolitik och rasism – för jobb, bostäder, utbildning och rättvisa för alla.

Lämna en kommentar